Get Adobe Flash player

TÁMOP-3.2.11-1/KMR-2010-0069

Szeretettel meghívjuk a TÁMOP 3.2.11/10-1/KMR-2010-0069 – számú pályázatunk gála estjére.

 

A Rákoshegyi Bartók Zeneház 30 interaktív tanórán kívüli 3x45 perc foglalkozást tartott 5 tagintézménynek, Napsugár Óvoda, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium, Gyáli Ady Endre Általános Iskola, Békésy György Szakközépiskola, Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskola, akikkel a 10 hónap alatt 6 alkalommal találkoztunk. Bemutattuk a gyerekek aktív részvételével Kodály Zoltán: Háry János-át, Süssmayer: Nagypapa névnapját, Beethoven magyarországi tartózkodásának szerelmi történetét Für Elise címmel, Telemann: Iskolamesterét és Prokofjev Rómeó és Júliájának balett változatának brácsa-zongra átiratát.

 

 

A fellépő művészek között az Operaház kiváló szólistái, a karmesterei, akiknek közreműködésével eljátsszuk Kodály Zoltán: Háry Jánosának rövidített változatát a Gyerekek aktív részvételével. Két rövid részlet felcsendül a darabban a Süssmayer: A Nagypapa névnapjából, valamint Prokofjev Rómeó és Júliájából. Az őszi és a tavaszi ünnepkörről minden intézmény összesen 10 foglakozást kapott néprajztudósokkal, képzőművészekkel.

A napsugár ovisoknak rendezett hagyományörző témanappal indult el a Rákoshegyi Bartók Zeneház  TÁMOP projektje. A témanapon a gyerekek több csoportra osztva kis létszámú foglalkozásokon vettek részt a témavezető tanárokkal.

 

BESZÁMOLÓ

a TÁMOP-3.2.11/10-1/KMR-2010-0069 projekt megnyitó rendezvényéről

 

 

 

 

Fehér Galamb

Országos Népzenei Verseny XV.

(katt a képre)

Cimbalom mesterkurzus

„Ha eljönnél hozzám Fehér Galambocskám" V.

Leírás és jelentkezés a képre kattintva

 

II. Nemzetközi Kárpátmedencei

Mesterkurzus

Jelentkezni a képre kattintva lehet

 YouTube csatornánk:

 

Programjaink

Nincsenek események

Köszönjük, hogy adójának 1% - val gondol ránk!

18186354-1-42

 

Támogatók - partnerek

 

GTranslate

Hírlevél feliratkozás

Copyright © 2005-2022. Minden jog fenntartva Rákoshegyi Bartók Zeneház Közalapítvány!